Mesec december je že sam po sebi čaroben, da pa bi bil res še nekaj posebnega, smo se v skupini Miške trudili skozi cel mesec. Najprej smo razveselili starše in stare starše, ki smo jih povabili na ogled oddaje TV Dolž, ob tej priložnosti pa smo pripravili tudi bazar s pestro izbiro izdelkov.

 

V predprazničnih dneh smo se veliko pogovarjali o vseh decembrskih običajih, obdarovanjih, praznovanjih … dotaknili pa smo se tudi teme, kako vse to doživljajo starejši in osamljeni. V želji, da vsaj nekaterim polepšamo praznični december, smo postali Božički za en dan. Izbrali smo 83-letno gospo, zanjo v trgovini skrbno izbrali artikle, vse skupaj lično zavili ter darilo odnesli »Božičku«, da ji ga preda. Sodelovali smo tudi v projektu Pismo za lepši dan, ki poteka pod okriljem Slovenske Karitas. Napisali smo pisma za starejše in osamljene po Sloveniji ter jim v kuverto dodali drobno pozornost. Verjamemo, da smo jim z našo gesto pričarali nasmeh na obraz. Pozabili pa nismo niti na starejše in osamljene v okolici našega vrtca. Z veseljem smo izdelovali voščilnice, jim dodali čaj in se polni pričakovanj sprehodili po Dolžu. Mimoidoče in ljudi po domovih smo razveseljevali s pesmijo, voščilom in predvsem našo srčnostjo. Vidno ganjeni so z dobrotami izkazovali svojo hvaležnost, mi pa smo se v vrtec vračali s prijetnimi občutki topline. Z voščili ob novem letu smo razveselili tudi starše, stare starše in otroke ter zaposlene po vseh treh lokacijah naše šole in vrtca.

 

Ob vseh naštetih dejavnostih smo se počutili prijetno, zato z dobrimi dejanji nikakor nismo zaključili. Vsakodnevno smo se in se še vedno trudimo, da tudi v skupini pomagamo drug drugemu in s prijaznostjo skrbimo za dobro počutje vseh, zato smo se pred prazniki odločili, da pocrkljamo tudi sebe in v vrtcu pripravimo popoldansko zabavo ter nočitev. Otroci so z navdušenjem naštevali, na kakšen način bi lahko ta dogodek popestrili. Za to priložnost smo se svečano oblekli in se ob popoldanskem snidenju najprej podali na sprehod, kjer smo naš kraj opazovali v soju luči. Eden izmed predlogov je bil, da bi imeli kino, zato smo si ob prihodu v vrtec ogledali božično risanko, medtem pa sva vzgojiteljici ob pomoči očija Matjaža pripravili slavnostno večerjo. Po večerji je sledila zabava s plesom, nato pa še predlagana sladica, vroča čokolada s penicami. Večer smo zaključili z božično pravljico, nato pa se podali v svet sanj. Ta dan je bil res nekaj posebnega, zato ni potrebno posebej poudarjati, da je na vseh pustil čaroben pečat.

 

Prijaznost nas nič ne stane. Neprecenljiva postane, če jo delimo.

(Katjuša iz Ulice lepih misli)

Mi smo poskusili in deluje …

… s prijaznostjo nismo razveseljevali le druge, ampak smo z njo največ prejeli sami,   

poleg tega pa sta vsa naša dobra dela opazila tudi Miklavž in Božiček,

ki sta nas z darili in prijaznimi besedami tudi obdarila. 

 

Foto utrinke si lahko ogledate tukaj.

Zapisali; Barbara M. in Helena P.

Dostopnost