SPREJEM PRVOŠOLCEV V ŠOLSKO SKUPNOST  4. 12. 2023

Po treh mesecih šolanja, ko so naši prvošolci že dodobra spoznali, kako je v šoli, smo jih tudi uradno sprejeli v šolsko skupnost OŠ Stopiče. Učenci 3. in 4. razreda so jim pripravili program, v katerem so jih spomnili, da brez znanj in veščin, ki jih pridobimo v šoli, v vsakdanjem življenju ne gre. Naj bodo leta učenosti polna lepega!

 

VESELI DECEMBER

Čemu sejemo božično žito? Kdaj moramo odrezati češnjeve veje, da ob božiču zacvetijo? Kaj je poprtnik? Koga, kdaj in zakaj tepežkamo?

Vse to in še več smo spoznali v letošnjem decembru. Poleg obeležitve dneva samostojnosti in enotnosti smo pozornost namenili praznovanju nekoč in danes, spoznavali smo stare šege in navade,  praznično smo okrasili šolo, izdelovali voščilnice, radovedno kukali v adventni koledar in pripravili prireditev za starše.  Obiskala sta nas tudi Božiček in njegov spremljevalec jelen.

Zadnji šolski dan tega koledarskega leta smo izpeljali tradicionalno medsebojno obdarovanje, si voščili lepe praznike in z rajanjem pomahali letu 2023 v slovo.

Naj bodo praznični dnevi topli v srcu in napolnjeni z lepimi doživetji, ki se bodo nadaljevala še v 2024!

 

Dostopnost