Teden otroka 2024 je minil v znamenju radovednosti. Ves teden smo se trudili, da bi popestrili učenje ter spodbudili otroško radovednost. Teden otroka je bil vse prej kot običajen teden. Vsak dan je bil poln novih dogodivščin ter priložnosti za učenje in druženje.

Ponedeljek: Filmski dan z Kekcem – teden smo začeli z nepozabno avanturo Kekca. Učenci so imeli priložnost uživati v čarobnem svetu enega najprepoznavnejših slovenskih filmskih junakov in se poistovetiti z njegovimi dogodivščinami.

Torek: Naravoslovni dan v gozdu za učence 1. – 3. razreda – učenci so se odpravili na naravoslovno raziskovanje v gozd. Spoznavali so rastline, živali in naravno okolje ter se učili o pomembnosti ohranjanja narave. V gozdu so spoznavali gozdne živali in različne drevesne vrste. Iz nabranega naravnega materiala v gozdu, so gradili hiške za škrate. Učenci 4. in 5. razreda pa so svoje spretnosti urili na prometnem poligonu, kjer jih je spremljal tudi policist.

Sreda: Ples – sreda je bila namenjena plesni umetnosti. Učenci so se naučili osnov plesa in se izražali skozi gibanje. Plesna ura na ploščadi je bila polna smeha, sprostitve in kreativnosti. Otroci so odkrili svoj plesni talent in se prelevili v male plesalce.

Četrtek: Risanje s kredami – učenci so se v četrtek lotili umetnosti. Z barvitimi kredami so preoblikovali ploščad pred šolo v pravo umetniško galerijo. Ta ustvarjalni projekt je razvijal njihovo domišljijo in ročne spretnosti.

Petek: Druženje ob družabnih igrah – teden smo zaključili s petkovim druženjem in družabnimi igrami. Učenci so prinesli svoje najljubše igre in se zabavali ob različnih družabnih aktivnostih. Igre so spodbujale komunikacijo, sodelovanje ter utrdile prijateljske vezi med otroki.

Zapisala: Jasmina Subić Tomašič

Dostopnost