Oktober že vrsto let velja za mednarodni mesec šolskih knjižnic. V slovenskem prostoru ta projekt izvaja Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije že od leta 2007.

Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev vsako leto objavi posebno tematsko geslo in nagovori šolske knjižnice po vsem svetu in jih povabi k praznovanju in sodelovanju. Slogan za leto 2022 se glasi: Branje za globalni mir in življenje v harmoniji.

Mendarodni mesec šolskih knjižnic smo obeležili tudi na naši šoli. S četrtošolci smo se pogovarjali o pomenu šolskih knjižnic, o letošnjem sloganu in razmišljali kako branje in knjižnica prispevata k pozitivnim vrednotam, kot so sobivanje, mir, prijateljstvo, empatija, sprejemanje drugačnosti,…

Četrtošolci so sodelovali tudi v projektu Nacionalna izmenjava knjižnih kazalk. Učenci 4.A in 4.E razreda so za učence na partnerski šoli izdelali knjižne kazalke. Četrtošolci matične šole bodo svoje kazalke poslali učencem v Škofjo Loko, četrtošolci s Podgrada pa učencem podružnične šole Sladka Gora, Šmarje pri Jelšah. Na kazalke so napisali besede, ki jim veliko pomenijo in jih okrasili. Seveda pa se veselijo kazalk, ki jih bodo za njih izdelali učenci partnerske šole.

 

Kako so naši učenci izdelovali kazalke za partnerski šoli, si lahko ogledate v albumu.

V knjižnici se trudimo, da bi nas obiskalo čim več učencev v vseh mesecih in letnih časih. Knjižno zbirko stalno nadgrajujemo s knjižnimi novostmi, pripravljamo različne razstave in smo veseli vsakega obiska, tudi vrtčevskih otrok.

Dostopnost