Še malo in prvi mesec novega šolskega leta bo kmalu za nami. V tem času je bilo na naši šoli že pestro.

V prvem in drugem razredu nas je v okviru ur knjižnično informacijskih znanj obiskala šolska knjižničarka, ga. Anita Škrbec. Predstavila nam je zbirko knjig Bibi in Gusti, pisateljice Ide Mlakar Črnič. Z zanimanjem smo prisluhnili zgodbi »Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib« in se ob njej tudi nasmejali. Na koncu so se prvošolci same knjige zelo razveselili, saj jim je Društvo Bralna značka Slovenije za spodbudo k branju, knjigo tudi podarilo.

Na predzadnji poletni dan, po koledarskem času, smo se učenci in učiteljice PŠ Podgrad odpravili jeseni naproti s prvim pohodom. Pot nas je popeljala v vas Konec, kjer smo po gozdni krožni poti prispeli nazaj v Podgrad in nato krenili proti Pristavi. Na koncu vasi smo se okrepčali ter se nekateri prijetno utrujeni, drugi pa še vedno polni energije, podali proti šoli. Tako smo tudi obeležili teden mobilnosti. Poudarili smo, da je hoja in sam prihod v šolo na trajnostni način zdrava mobilnost, ki pomembno vpliva tako na naše zdravje, kot tudi okolje. Pri prihodu v šolo peš, smo se spomnili na varno šolsko pot. Učiteljica Simona Kastrevc je za nas pripravila plakat varnih šolskih poti, ki si ga lahko naši učenci in starši ogledajo na hodniku šole.

Teden mobilnosti smo zaključili z obiskom policistov iz PU Novo mesto. Policista, g. Marentič in g. Eršte, sta se z učenci pogovarjala o varnosti v prometu kadar so pešci, kolesarji ali sopotniki v avtomobilu. Opozorila sta jih tudi o pomenu uporabe kresničke in odsevnikov ter rumene rutice za prvošolce in drugošolce. Slednji so se v njunem spremstvu odpravili na poučen sprehod po bližnji okolici šole.

Policistoma se zahvaljujemo, da sta s svojim obiskom in pogovorom vplivala na razvijanje odgovornega vedenja v prometu.

Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate tukaj.

Dostopnost