Naša šolska knjižnica je v mesecu septembru postala bogatejša za nekaj knjig. Spodaj so na kratko predstavljene knjižne novosti. Učenci, vas pa vabimo v knjižnico, k izposoji in branju.

Vinko Möderndorfer: SONČNICA

Roman Sončnica je četrti mladinski roman večkrat nagrajenega in med mladimi bralci zelo priljubljenega pisatelja Vinka Moderndorferja – lepa, ganljiva zgodba o strpnosti, sočutju in premagovanju ovir.

 

 

 

Maria Parr: Golmanka in morje

Nova knjiga priljubljene norveške pisateljice. Strašna dramatičnost, nebrzdan humor in slastne jezikovne vragolije v izvrstnem prevodu Darka Čudna!

 

 

 

Nataša Konc Lorenzutti: Gremo mi v tri krasne

Kaj vse se lahko zgodi na poletnem taboru v naravi, kjer se znajde druščina mladostnikov, ki so jih odrezali od sodobne tehnologije? Če upoštevamo, da ima vsak od njih svoje težave, nekateri zelo, drugi manj resne, je odgovor: marsikaj! Panični in agresivni napadi in izpadi, zdravstvene težave, prve simpatije, včasih smešni in kdaj čisto resni komunikacijski zapleti, celo pogrešan oče …

V mladinskem romanu Nataše Konc Lorenzutti sledimo dvema pripovedovalcema, Valentini in Urošu, ki ga poznamo že iz knjige Avtobus ob treh. Vsak po svoje doživljata tabor, predvsem pa nam odstirata svoji zgodbi – Valentino zaznamujejo motnje hranjenja, Uroša pa nezdravo podleganje sodobni tehnologiji.

 

Nataša Konc Lorenzutti: Kakšno drevo zraste iz mačka

zbirka realističnih kratkih zgodb, ki jih izmenično pripovedujejo trije prvoosebni pripovedovalci, brata (tretješolec in sedmošolec) in njuna mlajša sestra (drugošolka). Enajst zgodb tako obravnava aktualne teme otroškega sveta, kot so: izogibanje domači nalogi in njen smisel, otrokov pogled na obravnavane vsebine v šoli in državo, smisel in namen učenja, razlaganje poguma staršev, delitev dela v družini, različnost družinskih članov in položaj posameznika v družini, izzivi sodobnega šolskega vsakdana.

 

 

 

Andrej Rozman Roza: Predpravljice in popovedke

Bralci kratkih humornih zgodb Andreja Rozmana Roze z ilustracijami Zvonka Čoha se bodo zabavali ob prigodah povodnega moža, neumnem ravnanju gospoda Šilčka, ki pa je seveda prepričan, da je najpametnejši človek na svetu, vzljubili bodo putko Minko, spoznali začaranega žabca in še in še.

 

 

 

Luisa Aguilar: Ušesa kot metulji

Zgodba otrokom sporoča, naj se sprejmejo takšne, kakršni so, skupaj z vsemi svojimi posebnostmi in »pomanjkljivostmi«. Pri tem bodo najbrž velikokrat naleteli na začudenje in neodobravanje, a lahko slabe občutke preženejo z veliko mero optimizma in pozitivnim pogledom na svet.

 

 

 

Davide Cali: Prodajalec sreče

Želite kupiti srečo? Potem se obrnite na gospoda Goloba, ki jo prodaja kar v pločevinkah. Zgodba otroku sporoča, da se sreče ne da kupiti, ampak mora zanjo poskrbeti sam.

Dostopnost