Vsako leto 22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje. Ta dan obeležujemo že od leta 1970. Številni posamezniki in okoljske organizacije na ta dan pripravljajo različne dogodke in prireditve, s katerimi opozarjajo, da je naš planet enkraten in ranljiv ter da je varovanje okolja in trajnostno gospodarjenje skupna odgovornost vseh prebivalcev Zemlje.

 

 

Učenci PŠ Podgrad so se na ta dan pridružili projektu »Živi preprosto in solidarno – v smeri podnebne pravičnosti«. Tako kot mnogi drugi učenci in dijaki različnih šol v Sloveniji, so tudi učenci PŠ Podgrad tekli »Tek podnebne solidarnosti« in s tem gradili krog solidarnosti okoli planeta Zemlje do vseh ljudi v Afriki, ki jih podnebne spremembe najbolj prizadenejo in jih potiskajo v še večjo revščino.

Učenci so bili zelo uspešni, saj so skupaj pretekli 191 kilometrov!! Kako je potekal tek, si lahko ogledate v albumu.

Svetovni dan Zemlje je odlična priložnost, da razmislimo koliko mi kot posamezniki storimo za naše okolje. Morda se nam zdi, da bi bilo naše skromnejše in naravi prijaznejše življenje le majhen prispevek v solidarnosti do Zemlje ter sedanjih in prihodnjih generacij. Spremlja pa naj nas misel, da lahko veliko majhnih dejanj prinese velike spremembe.

Dostopnost