Veseli smo vrnitve vseh v šolo! Hkrati s tem obiska knjižnice in izposoje knjig!

Pričakujemo, da boste vrnili do zdaj izposojene knjige, katerim je potekel rok vračila. Vrnete jih lahko tudi brez obiska knjižnice v za to pripravljeno škatlo pred knjižnico.

Posredujemo navodila glede izposoje gradiva iz knjižnice:

  1. triada: razredničarka izposodi knjige za cel razred s seznamom učencev, kamor se zabeleži izposoja knjig posameznim učencem. Gradivo se občasno zamenja.
  2. triada: po dogovoru z razredniki se zmenimo za obisk celotnega razreda ali skupine (mehurčki) v knjižnico, kjer si učenci izposodijo vnaprej pripravljeno gradivo v čitalnici. Prosti pristop do knjižnih polic ni možen.

Za posebne želje / potrebe lahko upoštevate navodila za 3. triado.

  1. triada: želje za izposojo sporočite po e-pošti na naslov knjiznica@osstopice.si ali mocnik@osstopice.si ali anita.skrbec@osstopice.si ali pokličete knjižnico 07 308 09 15 in sporočite, kaj bi izposodili in kdaj bi prišli po gradivo (glej urnik izposoje spodaj). Možen je tudi dogovorjen obisk pri oknu. Priporočamo, da gradivo že prej preverite v cobissu. Akronim naše knjižnice je OSSTO.
  2. Učitelji, vzgojitelji, strokovni in ostali delavci: tako kot 3. triada. Če je izposoja nujna, lahko pridete brez najave v knjižnico ob upoštevanju pravil varnostnih ukrepov.

Kdor obišče knjižnico, upošteva že znane varnostne ukrepe za omejevanje širitve covida-19:  varnostna razdalja najmanj 1.5 do 2 m, nošenje zaščitnih mask, razkuževanje rok, higiena kihanja in kašljanja.

Vrnjeno gradivo ostane vsaj 3 dni v karanteni.

Čitalnica bo pred in po obisku skupine (mehurčka) prezračena, klopi in stoli razkuženi.

Obisk knjižnice izven mehurčka je hkrati dovoljen največ 3 do 4 osebam.

Veseliva se vašega obiska oz. izposoje!

                                                                          Vaši knjižničarki

URNIK:

Knjižnica je odprta:

PONEDELJEK TOREK SREDA ČETRTEK PETEK
8.00 – 14.30 8.00 – 14.30 8.00 – 14.00 8.00 – 14.00 8.30 – 11.00

 

 

Dostopnost