V mesecu septembru smo knjižnično zbirko obogatili z nekaj novimi gradivi. Tokrat vam predstavljamo nove slikanice in novo poučno gradivo.

Mojiceja Podgoršek: Gasilec Luka

V gozdičku za Hruškovo ulico živali že dolgo niso mirno spale. Nekdo je iz njihovih shramb in vrtov odnašal hrano. A še preden so uspele najti krivca, je v gozdu izbruhnil velikanski požar. Bo živalim s pomočjo gasilca Luka uspelo ukrotiti ognjene zublje in odkriti tatu, ki jim je odnašal hrano?

 

 

Mojiceja Podgoršek: O gosenici, ki je želela postati plesalka

Gosenica Tia si zelo želi postati baletna plesalka. A ker ni posebno vitka, povrhu vsega pa tudi nima kril, jo v baletni šoli zavrnejo. Toda njena srčna želja je prevelika, da bi kar tako odnehala. Po naporni in boleči preobrazbi, ki jo prestane vsaka gosenica, tudi njej zrastejo krila in sanje se ji uresničijo.

 

 

Celine Claire: Zavetje

Nevihta prihaja! Prihaja vihar! Prebivalci gozda se hitro poskrijejo na varno v svoje domove, toda kaj se zgodi s tistimi, ki jih vihar preseneti in nimajo kam?

 

 

 

 

Jonathan Bentley: Kje je medved?

Teo išče medveda. Vidimo ga, kako povsod pogleda: pod blazino v postelji, v nizkem predalu, na visoki polici, v kopalnici, spodaj in zgoraj v hiši, pod kavčem, na mizi, zunaj na gugalnici, notri v avtomobilu… Zelo prikupne ilustracije prikazujejo majhnega dečka, ki išče, na vsaki ilustraciji pa pozoren bralec opazi kakšen del skritega medveda. Tu kuka smrček, tam taca, tu okrogla kosmata zadnjica, tam rjavi uhlji. Ker bo mali bralec medveda našel prej kot Teo, mu bo lahko pomagal z nasveti.

 

 

JoAnn Deak:  Tvoji čudežni raztegljivi možgani

O delovanju možganov izveste na preprost in zabaven način.

 

 

 

Zvedavčki: Gradbeni stroji

V knjigi najdete odgovore na najrazličnejša vprašanja, povezana z gradbenimi stroji in gradbenimi deli. Zakaj so gradbeni stroji večinoma rumene barve? Kako se naredi predor? Kako se zgradi most? Kako se zgradi cesto?

Kratki in jasni odgovori so za še boljše razumevanje ponazorjeni s čudovitimi ilustracijami in profesionalnimi fotografijami.

 

Otroška enciklopedija o dinozavrih in predzgodovinskih živalih

Čudovita predstavitev 350 najbolj osupljivih živali, ki so nekoč naseljevale Zemljo. Predzgodovinski svet oživi več kot 1000 barvnih ilustracij, kar naredi knjigo enako zanimivo tudi za najmlajše. Enciklopedija zajema vse od dinozavrov do celotnega pregleda predzgodovinskih živali in v enaki meri spodbuja tako domišljijo, kot odkrivanje zanimivih podrobnosti o življenju teh nenavadnih bitij. Besedilo je enostavno za branje, opisi pa jedrnato predstavijo ključne informacije. Otroci bodo ob enciklopediji uživali v prostem času ali pa jo bodo uporabljali v šoli kot pomemben vir podatkov.

Dostopnost