V letošnjem šolskem letu je prednostna naloga naše šole BRANJE. Z namenom razvijati motivacijo za branje in pozitiven odnos do knjig, smo na razredni stopnji matične šole organizirali dogodek z naslovom NOČ S KNJIGO. V petek, 20. 12. 2019, so učenci lahko prenočili v šoli.

V uvodnem delu nas je obiskala ga. Marinka Srebernjak s svojim terapevtskim psom Winerjem, ki je učence spremljal pri branju in jih poslušal. Ob njem so reševali naloge, povezane s prebranimi zgodbami in se pogovarjali o prebranem. Neprecenljiv pa je bil seveda tudi stik, ki so ga navezali s psom.

V nadaljevanju so se učenci medsebojno obdarovali in sodelovali v različnih družabnih igrah, ki so jih prinesli od doma in za katere pri rednem pouku največkrat zmanjka časa.

Veliko veselja in zabave je prinesel tudi ples v pižamah in druženje ob glasbi. Na svoj račun so prišli vsi ljubitelji plesa in glasbe.

V zaključku večera so učenci lahko brali in prebirali svoje najljubše knjige in slikanice. Manjkala pa ni seveda tudi pravljica za lahko noč.

Po tako vznemirljivem večeru, ko so bile otroške glave polne različnih vtisov, je bilo res težko zaspati. Ampak nič hudega, prav v tem je poseben čar takšnih druženj.

Na koncu lahko zapišemo, da so nas knjige združile in obogatile – obogatile za tistih nekaj pravljic, ki jih vsakodnevno potrebujemo. Imeli smo se zelo lepo.

Vabljeni k ogledu fotografij: 1. razred            2. razred          4. in 5. razred         1. razred – terapevtski pes

Dostopnost