V projektu Trajnostna mobilnost (TM) smo danes zaključili z enotedensko aktivnostjo, kar pa seveda ne pomeni, da odslej ne bomo trajnostno aktivni. Tudi v prihodnje bomo ob vsaki priložnosti pešačili, kolesarili ali uporabljali druge trajnostne načine prihodov v šolo in odhodov iz šole.

Če smo v celoti na OŠ Stopiče skupaj z obema podružnicama pred pričetkom aktivnosti beležili 55% delež učencev, ki so v šolo prihajali v šolo peš ali na drugačen trajnostni način, je ta odstotek že v ponedeljek strmo narasel. V ponedeljek smo beležili 89,9 % delež, kar je največ v teh dneh. V četrtek beležimo 89,1 % delež, danes, v petek 88,3 %, v torek 86,8%, najmanj pa v sredo, na deževen dan, ko je bil delež učencev, ki so v šolo prišli na trajnostni način, 81,9 %.

Ker je naša kokoška Rozi v vseh dneh dosegla nad 25% povišanje deleža glede na izhodiščno stanje, dobi SREBRNO PRIZNANJE. Čestitamo.

Zahvaljujemo se vsem staršem, zaposlenim, učencem in otrokom, strpnim voznikom ter redarjem Zveze šoferjev in avtoomehanikov Novo mesto (posebej g. Francu Cimermančiču), da je promet in hkrati trajnostna aktivnost vseh udeležencev v okolici šole potekala varno in brez zapletov.

V naslednjem tednu bodo učenci z mentorji igrali izobraževalno igro kokoška Rozi na temo TM ter izpolnili vprašalnik v dnevniku Gremo peš s kokoško Rozi. Podatki iz vprašalnika bodo vnešeni v spletno projektno stran in poslani na FF LJ.

Približno čez dva meseca bodo učenci reševali spletno anketo na temo TM, v pomladanskem času pa bomo izvajali drugo enotedensko aktivnost Gremo peš s kokoško Rozi, katere namen je spodbuditi gibanje otrok, s tem krepiti njihovo zdravje, prispevati k boljši ozaveščenost o pomenu trajnostne mobilnosti, povečati prihode otrok v šolo na trajnostni način, spodbujati prometno varnost vseh udeležencev prometa in zmanjšati motorizirani promet v okolici šole.

Že zdaj vas vabimo, da se v čim večjem številu aktivno vključite v drugi del projekta TM v pomladanskem času, do takrat pa vsi skupaj čim bolj uživajte v gibanju na svežem zraku, ter k temu spodbudite tudi druge ljudi. Živimo v prečudovitem Podgorju, ki nam te aktivnosti omogoča v izobilju.

koordinatorici projekta:

Simona Kastrevc in Anka Koračin

Dostopnost