PREDAVANJE ZOBNE PREVENTIVE

V februar smo vstopili širokih nasmehov, saj so nas zadnjega januarskega dne preventivne zobozdravstvene sestre podrobno podučile, kako skrbeti za zobe, da bo naš nasmeh zdrav in bleščeč.

 

KULTURNI PRAZNIK

Ob kulturnem prazniku smo obnovili svoje znanje o življenju in delu Franceta Prešerna. Pri likovni umetnosti smo ustvarjali pesnikov portret oziroma portret Primičeve Julije, pri slovenščini smo reševali kvize in križanke, povezane z našim poetom, pripravili smo razstavo njegovih del ter se kulturno udejstvovali ob pripravi programa ob kulturnem prazniku.

 

PUST

Da bo debela repa in korenje, mora biti na pustni dan norenje, pravi slovenski pustni pregovor. Da bi tudi letos zagotovo odgnali zimo in priklicali pomlad, se je na naši šoli zbrala pisana druščina pustnih mask: Pika Nogavička s Fickom, klovna, vitez, pilot, potapljač, muha, nogometaš, čarovnica, ptica, pikapolonica, pošast, dimnikar in drugi junaki vseh vrst. Najprej smo skupaj z vrtičkarji rajali v telovadnici, nato pa se je pustni sprevod odpravil po vasi. Vse maškare smo bile deležne sladkih dobrot, še dodatno pa so bile nagrajene doma narejene maske. Naj bo pust sladek in masten okrog ust!

 

MINI MUZEJ

Ob spoznavanju bogate kulturne dediščine naših prednikov smo pobrskali po naših domovih, domovih naših starih staršev in po šolskem podstrešju. Našli smo kar nekaj predmetov, jih prinesli v šolo in pripravili razstavo. Na ogled bogate zbirke smo povabili tudi starše, otroke in vzgojiteljice iz vrtca ter ostale obiskovalce šole.

 

KULTURNA DEDIŠČINA V NAŠI OKOLICI

V sredo, 12. 2. , smo se odpravili na ogled raznovrstnih predmetov iz preteklosti, ki jih Bačarjevi skrbno hranijo v svoji zidanici. Gospod Ivan nam je povedal veliko zanimivega o uporabi videnih predmetov, gospa Marija pa je v lončeni posodi za nas spekla najboljšo potico na svetu. Bačarjevim se najlepše zahvaljujemo za gostoljubje. Na poti do Bačarjevih smo opazovali starše hiše, pred vrnitvijo v šolo pa smo se odpravili tudi do vaškega perišča in napajališča.

 

NARAVOSLOVNI DAN – MLEKO IN MLEČNI IZDELKI

Tik pred počitnicami smo izvedli naravoslovni dan z naslovom Mleko in mlečni izdelki. Spoznali smo različne vrste mleka ter se pogovorili o tem, kako so mlečne izdelke izdelovali včasih in kako danes. Izdelali smo domače maslo, jogurt, skuto in sirotko. Pripravili smo tudi degustacijo in uživali v mlečnih dobrotah.

 

 

Dostopnost