V petek, 17. novembra 2023 bomo na OŠ Stopiče že trinajstič obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane, ki je bil razglašen s strani Vlade RS in ga obeležujemo vsak tretji petek v mesecu novembru.
Letošnji slogan je »Zajtrk s kruhom– super dan!«.
Stanovske organizacije kmetov, zadrug in čebelarjev so na Vlado RS naslovile pobudo, da dan slovenske hrane preraste v teden slovenske hrane. Z namenom povezati vse deležnike v trajnostno in odgovorno prehransko verigo od njive do krožnika so pripravili publikacijo »Recepti z okusi Slovenije«. Publikacija je objavljena tudi na spletni strani naše šole. Verjamemo, da boste tudi doma uživali v pripravi teh receptov.
Učenci razredne stopnje se bodo z zajtrkom posladkali na začetku predure, učenci predmetne stopnje pa v okviru tehniškega dne na začetku prve ure.
Uživali bomo v sladko zdravem zajtrku, ki bo sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. Seveda bo vse pridelano v Sloveniji. Po zajtrku pa se bomo pogovarjali o kruhu, iskali predloge za zmanjšanje količine zavržkov hrane, sestavljali primere zdravega zajtrka, poslušali pravljico Bogata in uboga sestra, v knjižnici si bomo ogledali razstavljene knjige o kruhu,…
Uživajte tudi vi v zdravem zajtrku. Vsak dan in ne le na Tradicionalni slovenski zajtrk. Pa dober tek vsem.

PUBLIKACIJA – RECEPTI Z OKUSI SLOVENIJE

 

 

 

 

 

Helena Umek, vodja šolske prehrane

Dostopnost