V počastitev slovenskega kulturnega praznika in 6. obletnice Rastoče knjige je na Osnovni šoli Stopiče v četrtek, 9. 2. 2023, potekala kulturna prireditev. Ob tej priložnosti smo obeležili tudi 100. obletnico smrti pisatelja Ivana Tavčarja.

Za učence, učitelje in ostale delavce smo imeli prireditev v dopoldanskem času. Popoldne so se prireditve udeležili starši in povabljeni gostje. Po uvodnem pozdravu v. d. ravnateljice Sabine Hočevar je vse zbrane nagovoril državni svetnik, g. Bojan Kekec. Skupaj z ravnateljico sta rastoči deklici Božani položila šesto knjigo z naslovom Skupaj z roko v roki zmoremo več. To je tudi vodilo letošnje Rastoče knjige in prednostna naloga šole. Učenci so s prizori in glasbenimi vložki iz Tavčarjevega romana Cvetje v jeseni prikazali tedanje navade ljudi, njihovo življenje in načine druženja. Petošolci so predstavili stare ljudske plese in rajalne igre ob spremljavi talentiranih harmonikašev in Orffove skupine. Nastopila sta šolski otroški in mladinski pevski zbor. Z nekaj odlomki smo orisali sodoben način življenja in druženja mladih, ki poteka popolnoma drugače kot je potekalo v Tavčarjevih časih.

Na prireditvi smo podelili nagrade in priznanja najuspešnejšim udeležencem na literarnem natečaju Trdinovo pero ter likovni delavnici Bajke in povesti o Gorjancih – Ptica zlatoper. Po prireditvi smo si ogledali razstavo likovnih del v avli šole.

Fotografije dopoldanske prireditve

Fotografije popoldanske prireditve

Dostopnost