V letošnjem šolskem letu je bil za učence težko pričakovani dogodek zagotovo NOČ S KNJIGO. Okoli 100 učencev od 1. do 5. razreda je s 25. na 26. april prespalo v šoli. Namen dogodka je bil dvigniti bralno kulturo, nivo branja in bralnega razumevanja ter krepiti in razvijati medsebojno druženje in sodelovanje učencev.

Učenci so sodelovali v različnih dejavnostih, povezanih z branjem in knjigo. Povezali smo se z Amnesty International Slovenije, ki nam je brezplačno podaril dve knjigi, in sicer Mavrična ribica, na pomoč!, avtorja Marcusa Pfisterja ter Pisma tebi, avtorice Nike Kovač, in se tako pridružili vseslovenskemu projektu Noč knjige. Ob pomoči njihovega spremljevalnega gradiva smo v knjigah obravnavano tematiko osmislili tudi z vidika človekovih pravic. Prebrane vsebine smo seveda obogatili tudi s svojim ustvarjanjem. Učenci 1. triade so iz naravnih materialov ustvarili prav domiselne ribice, učenci 2. triade pa so preko pogovora vsebino obogatili s svojim razmišljanjem in izkušnjami.

V nadaljevanju našega dogodka smo opravili tudi nočni pohod s svetilkami, brali svoje najljubše knjige, se družili ob različnih igrah, veliko klepetali in se pogovarjali o vsem mogočem. Starejši učenci so pred spanjem pokukali še v svet filma, mlajši pa so zaspali ob pravljici za lahko noč. No, ker smo bili tako vznemirjeni, smo potrebovali kar več pravljic za lahko noč.

VABLJENI K OGLEDU FOTOGRAFIJ!

NOČ S KNJIGO – 1. razred             NOČ S KNJIGO – 2. razred             NOČ S KNJIGO – 3. razred             NOČ S KNJIGO – 4. in 5. razred

Dostopnost