Guido van Genechten: Veliko tekmovanje v kakcih

Kralj Kaka je organiziral veliko tekmovanje v kakcih. »Pojutrišnjem vas vse pričakujemo v našem gradu z vašimi najlepšimi hlačnimi pridelki.« je zapisal na vabilo. Minister za velike in male potrebe je budno spremljal tekmovanje.

 

 

 

 

Guido van Genechten: Čisto prvi poljubček

Nekaterim postane toplo pri srcu, drugim se zdi, da kar plavajo po zraku. Nekatere požgečka še v prstih na nogah, drugim pa začne srce hitreje biti. Kaj vse naredi poljubček! Toda kdo je dal čisto prvega ljubčka? In kako ga sploh daš? se sprašujejo živali.

 

 

 

Bonte: Kako se kotali sreča?

Mravljica je pred hlevom našla sladkorček. Odločila se je, da ga bo delila z lačno miško. Slednjo je to tako razveselilo, da je pohvalila dlako dremajoče mačke. Mačka, vesela zaradi miškine pohvale, je zato z veseljem pomagala psički, le-ta pa nato zajčici … Se sreča lahko kotali naprej?

 

 

 

Mojiceja Podgoršek: Mravlja in komar v zabaviščnem parku

Mravlja in komar sta prijateljevala, dokler nekega dne ni komar povabil mravljo na večerjo v zabaviščni park.

“Pravo prijateljstvo seže onkraj vseh ovir.”

 

 

 

Lizzie Finlay: Strašni čokoladni volk

Čokoladna sladka zgodba o prijateljstvu, ki premaga strahove živali iz malega mesta in nam pokaže, kako pomembno je ostati zvest samemu sebi, slediti svojim sanjam in ne glede na parklje, čekane in kljune drug drugemu stati ob strani.

 

 

 

 

 

Isabella Paglia: Mladički in otroci

V slikanici so pravila o tem, kaj v vsakdanjem življenju smemo početi in česa ne, otrokom predstavljena na šaljiv in simpatičen način.

 

 

 

Jill Barklem: Trnovo robidovje

Zbirka Trnovo robidovje je bogatejša za štiri naslove: Skrivno stopnišče; Marjetkini otročički; Morska dogodivščina; Visoko hribovje

Ob polju onstran potočka je Trnovo robidovje, v njem pa živijo miške.

Če zelo dobro pogledaš med prepletene korenine in vejevje, lahko opaziš dim, ki se vije iz majhnega dimnika, skozi odprta vrata pa lahko vidiš strmo vzpenjajoče se stopnice.

 

 

Odgovori sodobnim izzivom odraščanja; Zbornik ob 25-letnici delovanja TOM telefona

V zborniku so zbrani odgovori na stiske mladih, ki so najbolj pogosto izražene v svetovalnih pogovorih, hkrati pa zbornik odstira teme, ki so v obravnavanju otrok in mladine v Sloveniji (pre)pogosto zamolčane.

 

 

 

 

OSAMOSVOJITEV; Prispevki za enciklopedijo slovenske osamosvojitve, državnosti in ustavnost

Publikacija je odličen učni, študijski ali raziskovalni vir za vse zgodovinarje, pravnike, zakonodajalce, publiciste, diplomate in druge, ki se želijo seznaniti z ustvarjanjem samostojne slovenske države v narodnem in mednarodnem kontekstu.

 

Dostopnost