Da čas hitro teče, se zavemo predvsem meseca decembra, ko se staro leto počasi izteka in hiti novemu naproti. Letošnjega se bomo še posebej spominjali. Kljub temu, da smo si ga v začetku šolskega leta malce drugače predstavljali, z vsemi otroki in rajanjem, pa smo v tem prednovoletnem času strokovne delavke otrokom skušale pričarati praznično vzdušje na različne načine. Skupaj smo ustvarjali dekoracijo, peli in plesali, okrasili novoletno jelko ter se ob tem spomnili tudi na tiste otroke, ki v tem času ne potrebujejo nujnega varstva. Da bi ohranili medsebojno povezavo, smo zanje pripravili voščilnice, elektronska sporočila in se z njimi videli preko video klicev. Upamo, da smo s tem presenetili in razveselili marsikaterega otroka ter mu sporočili, da vrtec misli nanj.

Za december pa so značilna tudi presenečenja – tista, ki nas razveselijo in pričarajo nasmeh na obraz. V božičnem tednu smo se tako otroci, kot vzgojiteljice razveselili nepričakovanega obiska Božička v vrtcu. Božiček je prišel čisto po tiho. Ob tem pa ni pozabil upoštevati epidemioloških navodil. Nežno je potrkal na vrata vseh igralnic in naše oči so zažarele. Skupaj smo malo pokramljali in seveda zapeli. Obisk je bil kratek, saj je Božiček moral še na dolgo pot.

Hvala, Božiček, da si obiskal stopiške vrtčevske škratke in nam vsem polepšal praznike, saj so presenečenja, ki jih ne pričakuješ, še toliko večja in slajša. Pa ni potrebno, da so draga in lepo zavita. Zato si v novem letu želimo predvsem zdravja in da bo naš vrtec zopet pokal od otroškega smeha in veselja.

Obisk Božička in našega prazničnega vrtca si lahko ogledate tukaj.

Vzgojiteljice

Dostopnost