V teh časih se nam postavljajo številna vprašanja, na katera nam nihče ne zna odgovoriti. Pojavljajo se številne stiske, strah, žalost, jeza …  Različni občutki so normalen odziv na trenutno situacijo in vsak od nas jih občuti drugače. Pomembno je, da se teh občutkov zavedamo in da jim v skrbi zase in za bližnje namenimo pozornost. Včasih pomaga, da o njih spregovorimo s svojci, prijatelji, včasih je treba poiskati pomoč strokovnjaka.

Vsi, ki čutite potrebo po pogovoru o trenutnem dogajanju, lahko pokličete ali kontaktirate svetovalno delavko Marijanco.

Ob težavah lahko poiščete pomoč tudi na:

TOM je telefon za otroke in mladostnike. Na brezplačni telefonski številki 116 111 lahko svetovalcem zaupate svoje težave ali jih prosite za nasvet in dodatne informacije.

SOS  TELEFON:   080-11-55  je brezplačna številka, kamor lahko pokličete vsak dan od 12.00 do 22.00; ob sobotah, nedeljah in praznikih od 18.00 do 22.00.   SOS TELEFON je namenjen vsem, ki potrebujejo pomoč, podporo, informacije o katerikoli vrsti in obliki nasilja, oblikah pomoči, pravicah in dolžnostih institucij.

 

 

Dostopnost