Spoštovani starši, dragi učenci,

zaradi razglašene epidemije in naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom je bil na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih aktiviran državni načrt, vladni odlok o prepovedi zbiranja in zadrževanja na javnih krajih in površinah ter o prepovedi gibanja izven območja občine stalnega ali začasnega prebivališča.

Ključni preventivni ukrep za zajezitev širjenja koronavirusa je omejevanje socialnih stikov. Odredba vlade prepoveduje zbiranje ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja virusa. Spoštujte odredbo, saj boste le na ta način zavarovali svoje zdravje ter zdravje drugih. Naj vas ne zavedejo sončni dnevi, kot je bil zadnji vikend. Ne družite se po ulicah, dvoriščih, terasah, v soseščini, kajti VIRUS JE MED NAMI, in ne moremo se obnašati, kot da ga ni. Pogovorite se s svojimi otroki, da bodo tudi oni razumeli, zakaj je druženje v soseščini v tej situaciji zelo nespametno in nevarno.

S ponedeljkom, 16. marca, so se vse vzgojno-izobraževalne ustanove v Sloveniji zaprle, pristojno ministrstvo pa je vodstvom osnovnih in srednjih šol posredovalo priporočila o izvajanju izobraževanja na daljavo.

POUK NA DALJAVO SE IZVAJA tudi od 30. 3. 2020 dalje do preklica.

Na skupni poti učenja, izmenjavanja e-sporočil in opravljanja šolskih obveznosti smo v preteklih štirinajstih dneh stkali mrežo komunikacije in dela na daljavo. V danih okoliščinah se vsi trudimo za napredek znanja, ohranjanje učne kondicije in spoštljivega odnosa drug do drugega. Glede na dane okoliščine se pouk na daljavo do preklica izvaja tudi po 30. 3. 2020.
Pomembno je, da ohranjamo stike in komuniciramo, čeprav po e-poteh.

Spoštovani starši,
v učnem procesu na daljavo ste nepogrešljivi člen. Zavedamo se, da poleg vsakodnevnih obveznostih prevzemate vlogo koordinatorja šolskega dela vaših otrok. Naj vas ne skrbi, če vaš otrok ne bo vsega opravil, če bo naletel na težave, če bo potreboval več časa za razumevanje. Gre za normalen proces v izobraževanju, vsaka na novo pridobljena znanja potrebujejo čas, da jih usvojimo. Tudi vi, spoštovani starši, ste zaradi drugačnega dnevnega ritma zelo obremenjeni, zato spodbujajte vaše otroke, da se po pomoč glede snovi (razlaga, povratna informacija, vprašanja) obrnejo na nas učitelje. Zahvaljujemo se vam za vse spodbudne besede in koristne povratne informacije. Trudimo se, da delamo po najboljših močeh.

Želeli bi vas opomniti, da nas lahko kontaktirate za kakršnakoli pojasnila ali pogovor. Z razredniki ste večinoma že vzpostavili komunikacijo. Pretok informacij je nujen – sporočajte svoja opažanja, težave, dileme. Učitelji se trudimo pri pripravi gradiv, ponujamo različne oblike učne pomoči in smo učencem po e-poteh vseskozi na voljo.

Dragi učenci, drage učenke,
že nekaj časa se izobražujete na drugačen način. Še nekaj časa bo potrebno potrpeti, da boste lahko vstopili v šolske prostore, da se boste ponovno srečali s sošolci in napolnili šolske hodnike in učilnice. Učitelji si želimo, da nas po e-poteh čim večkrat kontaktirate, nam pošljete opravljene naloge, vprašanja, si preprosto zaželite karkoli sporočiti, se pogovoriti. Veseli bomo. S sošolci in prijatelji se povezujte prek družbenih omrežij in ostanite doma. Časa za druženje bo  še dovolj.

3. teden pouka na daljavo (od 30. 3. do 3. 4. 2020)
Gradiva za pouk od 30. 3. so dostopna
, prav tako bodo še vedno dostopna gradiva preteklih tednov. Gradiva so pripravljena po dnevnem urniku, kot ste ga vajeni. Z vajami in nalogami boste lahko utrdili snov preteklih dni.

V primeru, da so kakšne nejasnosti, pošljite učiteljem elektronsko sporočilo, saj bomo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja. Če je kaj nejasnega ali pa si želite, da vam učitelj poda povratno informacijo, poslikajte gradivo s telefonom in ga pošljite na učiteljev elektronski naslov.

Starši, prosimo vas, da svojim otrokom pomagate pri razporejanju časa in opravljanju šolskega dela. Za strokovno razlago snovi, za pojasnila in povratno informacijo pa smo zadolženi učitelji – naj nas učenci sprašujejo. Pot do znanja ne pozna ovir.

Vodstvo in učitelji OŠ STOPIČE

Dostopnost