Ekipa učencev OŠ Stopiče, v sestavi: Bor Mirovič, Lovro Šimec in Lenart Andrin, se je 24. aprila 2019 udeležila 7. poslovnega izziva Dolenjske. Tokratni poslovni izziv, v organizaciji Razvojnega centra Novo mesto, je zastavilo podjetje GO4PANDA, ki se ukvarja z implementacijo pametnih domov.

Učenci so se ves mesec april ukvarjali s pripravo nove ponudbe pametnih domov, ki izboljšujejo kvaliteto življenja starejšim, 65 plus oz. invalidom. Naša ekipa – Špajza 3, je pripravila predlog za priročno, prenosno napravo za organiziranje uporabe in nakupa živil, v hladilnikih. Omenjena naprava, za katero so izdelali tudi prototip,  je sestavljena iz dveh skenerjev QR cod, mini računalnika in glasovnega odzivnika. Tako omogoča shranjevanje podatkov o nakupu živil, njihovi porabi in pravočasnem naročilu in nakupu skrbniku starejših oseb oz. invalidov. Prednosti Špajze 3 so predvsem prilagodljivost za vse vrste hladilnikov, ugodna cena, enostavna uporaba, opozorila v slovenskem jeziku in razbremenitev starejših, invalidov in njihovih skrbnikov.

S celostno predstavitvijo so naši učenci prepričali strokovno komisijo in tako, skupaj z ekipo Gimnazije Novo mesto  zasedli 1. mesto. Lep uspeh so dosegli v močni konkurenci treh srednješolskih in treh osnovnošolskih ekip.

Čestitamo!

Breda Zajc in Mitja Gros, mentorja poslovnega krožka

Dostopnost