Novo v naši knjižnici. Vabljeni k izposoji.

David Walliams: Vsi ti brezupno obupni učitelji

Po zgodbah o obupnih otrocih prihaja knjiga, ki ima kaj povedati tudi o učiteljih. Mislite, da so (bili) vaši učitelji grozni? Le počakajte, da spoznate tole druščino. Ob njih so obupno brezupni otroci videti kot cerkveni zborček.

Uživajte ob desetih zgodbah o res neznosnih učiteljih, ki so prava nočna mora otrok – med njimi so gospodična Oholič, gospa Blaznik, doktor Groznik in gospodična Vikinkrik … Si upate? Kajti brali boste na lastno odgovornost.

 

 

Igor Saksida, Rok Terkaj – Trkaj: Repki – slovenska otroška poezija v ritmu repa (s CD-jem)

Antologija odlične slovenske otroške poezije po izboru dr. Igorja Sakside, ki jo dopolnjujejo iskrivi repi Roka Terkaja in hudomušne ilustracije Igorja Šinkovca.

Repki so opremljeni s QR-kodami, ki vodijo do zvočnih posnetkov. Priložen je tudi CD z 12 pesmimi v odličnih izvedbah slovenskih reperjev (Trkaj, Emkej, Pižama, Nipke, Jose, Zlatko), Nece Falk in Ditke.

 

 

Dav Pilkey: Pasji mož (1. knjiga) – STRIP

Pripravite se na akcijo, napetost, romantiko in štose.

In kdo je Pasji mož? To je najboljši policist na svetu. Sestavljen je iz telesa policista Viteza in glave psa Gregorja, saj je policist v bombnem napadu kriminalca Petrčka izgubil glavo, Gregor pa telo. Najbolj neverjetnim dogodivščinam in slikogibom sledijo še avtorjeva navodila Kako narisati glavne junake v smešno lahkih korakih. Preberite in poprimite za svinčnik! – Avtorjeve risbe. Prevedel Boštjan Gorenc.

 

 

 

Anna Gavalda: 35 kil upanja

Ganljiv roman o neizmerni stiski odraščajočega šolarja.

Sovražim šolo. Sovražim jo bolj kot vse na svetu.

Tako se začne zgodba trinajstletnega Grégoirja. Šole ne mara, v njej se ne počuti sprejetega, nima prijateljev in je zelo nesrečen. Dobro se počuti le v dedkovi delavnici, med orodjem, ko kaj novega ustvari, popravi. Tako kot je Grégoire razočaran nad šolo, sta nad njegovim neuspehom razočarana oče in mama.  Na srečo ima fant dedka, ki ga zna videti takega, kakršen je: čuteč, srčen in spreten z rokami. Grégoirju pomaga priti do spoznanja, česa si v življenju želi in kaj ga resnično osrečuje.

 

Dora Benčevič: #Figa me briga. Stripi za večkratno uporabo

  Zbirka stripov o trajnostni energiji.

 

 

 

 

Janez Bogataj: Z Janezom Trdino za dolenjsko mizo

Dostopnost